2013.10.12. 21:44 facipo

... az egyetlen dolog amit életemben elértem az a kilincs volt...

Kicsit elhavazott 2 hét után, kicsit kimerülve tegnap azt hittem, hogy már hallucinálok, magyarul üvöltöztek az utcán. Tudom, ez általában nem meglepő esemény, de amikor ez Amszterdamban fordul elő, már egy kicsit furcsa. 

Mára megszületett a válasz, Holland-Magyar futball meccs volt...itt, a szomszédban, az Ajax arénában.

Bár a meccs talán kicsit erős kifejezés rá, leginkább azt mondanám, hogy azok a magyarok, akik fociöltözetben az aréna füvére léptek, úgy döntöttek, hogy nyilvánosan megszégyenítik magukat. Nem mennék bele bővebben, megtették ma már helyettem sokan, sőt még a miniszterelnökünk is nyilatkozott az ügyben. azért azt megállapítottam, hogy van valami, amiben ő,a magyar válogatott és az időjárás teljesen egyformák: egyik sem törődik a kritikával. 

Azért titkon remélem, hogy a stadionokra elköltött pénzek mellett egy kevés jut majd a vidéki utakra is, hogy lehetőség szerint ne lépegető exkavátorral kelljen hazautaznom legközelebb. Avagy mindenki Felcsútra költözik, ahová nemsokára hatsávos autópálya vezet majd, és az 5-ös metró végállomása is ott lesz...

Még az is rendben van, hogy otthon az egyetlen dolog amit életemben elértem az a kilincs volt, itt legalább a csillárt is felérem...(igaz, az alacsony belmagasság miatt),mégis valahogy minden és mindenki ott van, akit és amit szeretek, abban a kis kifacsart, tönkretett, szétzilált és szétlopott országban. 

Lassan dönteni kellene a még hátralévő néhány évről, de éppen magamon kívül vagyok, kérlek hagyj üzenetet....

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://facipo.blog.hu/api/trackback/id/tr345565475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása